Fond Tatry pri Nadácii Ekopolis podporil už 18 projektov

12.10.2005 Poprad

Vysoké Tatry 12. októbra (TASR) - Fond Tatry pri Madácii Ekopolis podporil vo Vysokých a Nízkych Tatrách doposiaľ 18 projektov sumou viac ako 11,3 milióna ko...
Vysoké Tatry 12. októbra (TASR) - Fond Tatry pri Madácii Ekopolis podporil vo Vysokých a Nízkych Tatrách doposiaľ 18 projektov sumou viac ako 11,3 milióna korún.

Spoločnosť Skanska prispela v rámci Fondu Tatry vyše pol milióna korún na obnovu čistiarne odpadových vôd (ČOV) v Sanatóriu dr. Guhra v Tatranskej Polianke. Práce by mali byť hotové do konca októbra. Čistiareň, ktorá slúži nielen sanatóriu, ale aj obyvateľom Tatranskej Polianky, poškodili padajúce stromy počas minuloročnej novembrovej víchrice. Zničili presklennú budovu na dozrievanie a sušenie kalu a zasiahli aj najdôležitejšiu časť ČOV - prevzdušňovacie zariadenie. V Materskej škole v Tatranskej Lomnici už z prostriedkov Fondu Tatry opravili zničené oplotenie a odstraňujú následky zatekania. V tamojšej základnej škole opravili strechu a hygienické zariadenia.
Urbárske spoločenstvo Bobrovec spriechodnilo 8 kilometrov chodníka v Jaloveckej a Bobroveckej doline. Vybudovalo osem mostíkov cez potok a postavilo turistické prístrešky z kalamitného dreva. Bodkou za projektom bude informačná tabuľa, priblížujúca návštevníkom dve najzachovalejšie doliny v Západných Tatrách.
Pozemkové spoločenstvo Veterná Poruba opravilo turistický chodník z ústia Žiarskej doliny cez Holý vrch na Baranec. Chodník bol v pásme lesa zavalený ležiacimi kmeňmi stromov.
Fond Tatry pri Nadácii Ekopolis vznikol dva dni po vlaňajšej novembrovej kalamite. Podporuje najmä obnovu konkrétnych lesných území, ale aj verejnú diskusiu o charaktere obnovy Tatier. Partnermi fondu sú Tatra banka, Bigboard Slovensko, SKANSKA a v Českej republike Nadace Partnerství.
 

Vyberte región

mark